Her er de beste båtpleiemidlene

Det er viktig å pleie båten sin, både før sesongen starter og etter at den er over. Men, det er kanskje ikke like lett å velge det pleiemiddelet som er best. Her kommer en oversikt over ulike båtpleiemidler. Så kan du selv velge det som passer best til deg og din båt. Husk å bruke hansker for å beskytte hendene dine når du setter i gang!

Vaskemidler til båten

Først ut er vaskemidler. Her har du flere å velge mellom, som Boat Shampoo fra Biltema. Denne gir et greit resultat og legger igjen en voksfilm. Produktet har ok duft og renner lett av når du skyller med vann. Hempel Boatcare Shampoo er et annet produkt du kan bruke til å vaske båten med. Den lukter ikke så veldig godt, men lager godt med skum og er både enkel og effektiv å jobbe med. Jotun har også et produkt som heter Boatwash. Dette er et litt sterkere vaskemiddel som fjerner både skitt og fett. Det går lang tid før båten er tørr nok til at du kan polere den.

Meguire’s Boat Wash er nok et produkt som gir mye skum. Lukter godt, er effektiv, renner lett av når du skyller med vann og det er ingen fettfilm på båten etterpå. Poly-Prep er et annet vaskemiddel du kan bruke. Det skummer og fjerner i tillegg kalkrester og skjell. Vaskemiddelet kommer med egnede svamper for påføring. Seajet Båtvask ekstra har en god duft og virker skånsom. Den er lett å fjerne med vann når du skyller av etter vask. Watski Super cleaner er svært effektiv, men veldig sterkt så her er det ekstra viktig å bruke hansker under arbeidet.

Polering av båten

Biltema Boat Polish gir et greit resultat og er god å jobbe med. Legger igjen en voksfilm. Et annet produkt er Hempel custum marine polish. Denne er litt tynn og relativt udrøy. Produktet lukter heller ikke spesielt godt. Legger også igjen en god del støv. Jotun Shiny er et godt produkt å jobbe med, men er litt vanskeligere enn de andre å polere av. Meguire’s Marine RV Cleaner Wax one step er nok et poleringsmiddel. Dette er et middel som det er godt å jobbe med og det er drøyt i bruk. Poly-Glow har en annerledes påføringsmetode. Her må hvert lag tørke før du påfører det neste. Dermed er det ganske tidkrevende og resultatet er heller ikke så flott som med andre midler. Seajet Polish er et produkt som det er godt å jobbe med og, ikke minst, sluttresultatet blir veldig bra. Seaclean Polish gir et flott og skinnende resultat når jobben er ferdig.

Enkelte av midlene kan støve ganske mye. Trikset da er å bruke et gammelt laken. Det er generelt også det aller beste å pusse båt med. Vær også oppmerksom på at noen produkter søler mer enn andre, enten i form av drypping fra selve produktet eller fordi det produserer mye støv under selve poleringen.

Har du funnet et middel du er fornøyd med så noter ned navnet på produktet, slik at du kan bruke det samme neste gang du skal i gang med å gjøre båten vakker og flott.